петък, 11 януари 2013 г.

Кисело зеле със заквасена сметана

Продукти:
1 глава лук
2 едри картофа
500 гр. кисело зеле
200 гр. заквасена сметана
сол,
червен пипер
мазнина







Това е странно ястие, а и снимките не са много примамващи, но все пак се получава много вкусно. Близките ми, които са го опитали много го харесват, а приятелят ми, който отказваше кисело зеле сега препоръчва рецептата на други. Пробвайте я и се надявам, че и на вас ще ви хареса.
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в гореща мазнина. Когато омекне лукът се добавят картофите нарязани на кубчета и зелето нарязано на ситно. Овкусява се с червения пипер и солта и се залива с вода колкото да покрие продуктите. Ястието се оставя да ври, докато поизври водата, ако картофите не са омекнали все още се долива още вода. Когато продуктите са сварени и е останала съвсем малко вода на дъното се добавя заквасената сметана. Ястието се оставя на котлона като се бърка често, когато сметаната се втечни и леко се сгъсти се сваля от котлона. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар