сряда, 26 декември 2012 г.

Пълнена тиква

Продукти:
1 тиква (моята беше около 3 кг.)
150 гр. локум
150 гр. стафиди
150 гр. сушени плодове (кайсии, сливи, фурми, смокини или други по желание)
150 гр. орехи натрошени на едри парчета
1-2 с.л. мед
1 ч.л. канела





Начин на приготвяне:
На тиквата се отрязва капаче и се издълбава отвътре.
Всички продукти се изсипват в тиквата и се смесват добре. Количеството мед е на вкус, но все пак внимавайте да не стане твърде сладко, понеже плодовете и локумът са сладки. Налейте вътре в тиквата 50 мл. вода и покрийте с капака на тиквата. Цялата тиква се поставя в тава, на дъното на тавата налейте 1 ч.ч. вода.
Тиквата се слага да се пече на 250 градуса за около 3 часа.
Поглеждайте от време на време тиквата и ако всичката вода от тавата се е изпарила долейте още вода.







Няма коментари:

Публикуване на коментар