четвъртък, 20 септември 2012 г.

Мили брод

Продукти:
1 кг. брашно
500 мл. прясно мляко
15 с.л. захар
15 с.л. олио
1 мая
2 белтъка + 2 жълтъка
конфитюр по избор (аз използвах сладко от смокини)




Начин на приготвяне:
Маята с част затоплено мляко и малко брашно се оставя да втаса.
Когато сместа втаса се добавят останалите продукти без жълтъците и конфитюра. Полученото тесто се меси добре и се разделя на 6 топки.
Шесте тестени топки се  разточват на тънък лист с дебелина около 0.5 см. и се намазват с конфитюра и се навиват на рула. Отгоре се намазват с жълтъците и се пекат в загрята фурна на 200 градуса.




Няма коментари:

Публикуване на коментар